You are here:   Despre noi Articole/Blog

Ce inseamna implantul dentar 01 Septembrie 2011

Ce facem atunci cand ne lipsesc unul sau mai multi dinti? Oricine a auzit de asa-numita „punte dentara”, adica o lucrare ce se cimenteaza pe dintii aflati de o parte si de alta a celui lipsa. Aceasta presupune insa sacrificarea dintilor vecini prin slefuire. Stomatologia moderna nu mai permite astazi acest sacrifiu dentar, ci promoveaza menajarea structurilor dentare restante. Inlocuirea dintilor pierduti se face prin implanturi dentare.

Implantul dentar este un surub ce se insera in osul maxilar cu scopul

Citeşte mai mult...
Ultima actualizare ( 01 Septembrie 2011 ) Written by: administrator
Email Imprimare PDF
 

Tehnica periajului dentar 19 Aprilie 2011

De ce avem nevoie pentru un periaj dentar ? Pasta si periuta ar zice multi, dar nu trebuie omis modul in care te speli si timpul pe care il petreci periind dintii. Periajul cotidian este cea mai eficienta metoda de indepartare a placii bacteriene care se aseaza pe dinti pe parcursul intregii zile; zonele unde nu ajunge periuta sunt curatate de ata dentara si in astfel igiena orala este completa.

 

Care este tehnica corecta de periaj ?

Placa dentara se acumuleaza in vecinatatea gingiei si intre dinti; deci aceste depozite trebuie indepartate. Cum reusim?

Intai pozitia periutei trebuie sa fie paralela cu dintii, iar perii orientati spre gingie, formand un unghi de 45 grade, astfel incat varfurile sa se afle atat pe gingie cat si pe dinte.

Citeşte mai mult...
Ultima actualizare ( 19 Aprilie 2011 ) Written by: administrator
Email Imprimare PDF
 

Cauzele imbatrinirii pielii 15 Aprilie 2011

Cu cat arati mai tanar, cu atat te simti mai bine. Dar inaintarea in varsta reprezinta un proces care nu poate fi oprit si, pe masura ce corpul imbatraneste, aspectul si proprietatile pielii se modifica.

Varsta, hormonii, expunerea la soare, fumatul toate au rolul lor ducand la aparitia ridurilor. Pielea este mai fragila si mai putin elastica. Pe masura ce inaintam in varsta, continutul de acid hialuronic (HA) din piele – care este foarte important pentru retinerea apei – scade. Glandele care produc sebum (sebacee) devin mai putin active si pielea devine mai uscata. De asemenea, pielea isi pierde din grasimi si prin urmare, are mai putin volum si este mai putin neteda si isi pierde si culoarea tinereasca si stralucirea.

Citeşte mai mult...
Ultima actualizare ( 17 Aprilie 2011 ) Written by: administrator
Email Imprimare PDF