You are here:   Despre noi Articole/Blog Latest Ce inseamna implantul dentar

Ce inseamna implantul dentar

Email Imprimare PDF

Ce facem atunci cand ne lipsesc unul sau mai multi dinti? Oricine a auzit de asa-numita „punte dentara”, adica o lucrare ce se cimenteaza pe dintii aflati de o parte si de alta a celui lipsa. Aceasta presupune insa sacrificarea dintilor vecini prin slefuire. Stomatologia moderna nu mai permite astazi acest sacrifiu dentar, ci promoveaza menajarea structurilor dentare restante. Inlocuirea dintilor pierduti se face prin implanturi dentare.

Implantul dentar este un surub ce se insera in osul maxilar cu scopul

de a inlocui o radacina dentara absenta. Peste el se va monta ulterior o coroana dentara ce va inlocui, la randul ei, un dinte lipsa de pe arcada dentara. Exista nenumarate sisteme de implanturi, care acopera aproape orice nevoie clinica, dar tehnica de inserare urmareste aceleasi principii.

In prima etapa se introduce implantul in os prin insurubare, inlocuind radacina dentara. Se coase gingia peste, iar implantul va fi mentinut astfel intre 3-6 luni, pentru a fi integrat in os. Dupa aceasta perioda se redeschide si se insurubeaza in implant un surub de vindecare. Acesta are rolul de a ajuta gingia sa se vindece la fel ca in jurul unui dinte. Cand gingia este perfect vindecata, dupa 7-14 zile, se poate lua amprenta in vederea fabricarii dintelui in laboratorul de tehnica dentara. Abia cand coroana dentara este gata, se inlatura surubul de vindecare si se insurubeaza bontul pe care vine fixata coroana dentara. Coroana va fi fixata prin cimentare sau insurubare.

Intre aceste etape se mai intercaleaza uneori etapa realizarii unei lucrari provizorii.

In anumite situatii, daca implantul are stabilitate primara buna, lucrarea protetica se poate realiza si la scurt timp dupa inserarea implantului.

Written by: administrator Joi, 01 Septembrie 2011 08:31 Ultima actualizare în Joi, 01 Septembrie 2011 08:52